Thanh bên blog

Bài viết mới

Apple ra mắt MacBook Pro màu đen không gian mới trang bị chip M3 Pro và M3 Max
 • Vu Sarah
 • Oct 31, 2023
Tại sự kiện "Scary Fast" ngày 31 tháng 10 năm 2023, Apple đã công bố phối màu mới là Space Black bằng nhôm tối màu...
Hướng dẫn tạo chữ ký email trong Canva
 • Vu Sarah
 • Oct 07, 2023
Bạn có để ý khi nhận được 1 email từ cấp trên hoặc doanh nghiệp đều sẽ có chữ ký dưới phía cuối bức thư?...
Google đang thiết kế tính năng giúp các thiết bị Android kết nối liền mạch
 • Vu Sarah
 • Sep 30, 2023
Apple luôn nổi tiếng với khả năng kết nối không biên giới trong hệ sinh thái sản phẩm của mình. Google đang cố gắng học...
TRONG News

Tư vấn màn hình cho Designer với giá chỉ từ 5- 10 triệu đồng.

Hiện nay, khi giá thành của đồ công nghệ nói chung và những chiếc màn hình nói riêng đều đã trở nên “mềm” hơn trước rất nhiều thì việc sắm cho mình một chiếc màn hình đồ hoạ tốt là sự lựa chọn hoàn toàn khả thi. Không chỉ với dân designer, mà còn cả với người dùng thông thường. Trong bài viết này Macsetups sẽ đưa ra một số lưu ý và những mẫu màn hình để các bạn lựa chọn nhé.

Lưu ý

Không nên dùng màn hình cong vì sẽ không tạo cảm giác tỉ lệ kích thước chuẩn như màn phẳng. Màn tần số quét cao hay màn cong đều không nên lựa chọn trong tầm giá này vì nó sẽ đánh đổi bằng màu sắc sai lệch. Những loại này thường bị làm quá lên để phục vụ chơi game, giải trí. Các bạn chỉ nên dừng lại ở 60 hoặc 75Hz thôi. 

Một số mẫu màn hình cho Designer

Các cách đánh giá màu trong bài viết là tham chiếu với màn iphone đời cao và màn macbook, ipad pro. Các màn này cũng không phải là chuẩn nhất nhưng nó chắc chắn là standard phù hợp với số đông người dùng. Design có làm trên con màn màu xịn như thế nào thì output cũng sẽ được thẩm bởi số đông người dùng các thiết bị của Apple vì độ phổ biến của nó. Ví dụ bạn design trên Dell 25″ màu rõ ưng mà lên ip 12 pro xem thì bị nhạt nhoà hẳn, sắc độ cũng lệch đi ít nhiều. Với con LG 27″ thì nhìn trên IP sẽ là bớt tươi hơn thôi, sắc độ k quá lệch.

Nên tựu chung thì độ lệch màu (với đồ apple) của LG ít hơn và ổn định hơn của Dell, bù lại Dell có công năng sử dụng (chân máy, cổng kết nối) ngon hơn và thiết kế đẹp hơn, chắc chắn hơn (Dell có viền màn mỏng và build vỏ cứng cáp hơn LG).

Dưới đây là một số mẫu màn hình cho designer ở tầm giá 5-10 triệu. Hoặc các bạn có thể tham khảo màn hình dưới 5 triệu phù hợp với nhiều nhu cầu để có thêm các lựa chọn khác về sản phẩm và giá thành. 

1. ASUS ProArt PA248QV

Khởi đầu danh sách bằng một sảm phẩm ở mức giá ổn nhất, chúng ta có Asus ProArt PA248QV. Màn hình có chất lượng màu sắc ổn, dải màu không rộng. Tuy nhiên thiết kế của ProArt có phần cộm cán hơn và dày hơn đôi chút, với tỷ lệ màn hình 16:10. Với tỷ lệ này, màn hình của Asus sẽ đem lại hiệu suất làm việc thực tế là cao hơn và chuyên biệt hơn cho mảng đồ họa. Với 16:10 thanh timeline trong Premiere vẫn sẽ như 16:9 nhưng khung preview lại lớn hơn đem lại sự thoải mái hơn, Photoshop cũng vậy. Chiếc màn này có giá khoảng 5.5 triệu, với mức giá này thì quá ok rồi.

Asus ProArt- Một chiếc màn hình đồ họa với mức giá phải chăng.

2. Màn hình LG ultrawide 29WN600-W

Màn hình đồ họa của LG, 29″ FHD+ tỉ lệ 21:9, màu ổn (dải màu không rộng nhưng không sai lệch nhiều). Tỉ lệ dài này rất tuyệt vời cho thiết kế với việc dùng 2 cửa sổ rộng rãi cùng lúc. Mặc dù là ultrawide nhưng màn hình này không hề bị cong, vẫn rất phù hợp. Giá màn hình này khoảng 6.5 triệu.

Màn hình ultrwide cũng có nhiều công dụng đấy.

3. LG ultrawide 34UM67

Màn hình này có kích thước 34″ tỉ lệ 21:9. Đây là bản lớn hơn của con 29″ nhưng là hàng cũ, các công ty thường mua cho designer. Kích thước lớn nhìn đã hơn bản 29″, màu cũng ổn hơn, rộng hơn. Hạn chế là hàng cũ nên hơi nhiều rủi ro, bảo hành ngắn. Ngoài ra cũng vì cũ nên chất lượng không đồng đều giữa các máy về độ chuẩn màu. Nhưng mức giá lại khá ngon chỉ nhỉnh hơn chút ở khoảng 7.5 triệu.

Với ultrawide thì 34'' có vẻ hợp lý hơn đấy.

4. LG 4K 27UL850W

Đây là màn hình cao cấp hơn của LG, 27″ có type C. Tuy vậy giá cũng khá cao, bạn săn sale được sẽ có hơn 10tr thôi. Còn nếu mua mới chắc cũng phải 12 triệu. Chiếc màn hình này iSetups cực kỳ hài lòng với dải màu rộng, ít sai lệch, nét và có type C all in one. Cổng này vừa xuất hình vừa sạc vừa là port cho các usb cắm vào màn hình. Điểm yếu duy nhất có lẽ là hở sáng nhẹ. Điều này có thể hơi khó chịu lúc đầu nhưng sau một thời gian các bạn cũng làm quen được thôi. 

Chiếc màn hình cao cấp nhất trong danh sách. 

5. Dell 2K U2520D

Dell U2520D là màn hình 25″ có type C với mức giá độ 8-9tr. Màn hình này cũng đủ hết lợi thế về cổng kết nối như con LG 4K. Thậm chí còn nhiều cổng tiện hơn, chân màn cũng linh hoạt hơn LG (điểm mạnh của các màn dell). Tuy nhiên điểm thất vọng cực lớn là về màu, con này dải màu rộng nhưng sai lệch lớn (xu hướng bị làm rực giống màn gaming). Hiếm có cách cân màu nào có thể cải thiện hoàn toàn được lỗi này. Mặc dù luôn là top choice được các reviewer tin dùng nhưng Macsetups lại thấy nó không bằng màn hình LG ở trên.

Màn hình Dell- lựa chọn quốc dân hơn.

Tổng kết

Đây là bài viết về các mẫu màn hình cho designer với giá thành từ 5-10 triệu. Nói chung, khó có màn hình nào hoàn hảo. Các bạn có thể tham khảo và lựa chọn con màn phù hợp với tiêu chí ưu tiên cao nhất của bản thân. Chúc các bạn tìm được màn hình ưng ý. 

 

6 bình luận

Eric Jones

My name’s Eric and I just came across your website – macsetup.vn – in the search results.

Here’s what that means to me…

Your SEO’s working.

You’re getting eyeballs – mine at least.

Your content’s pretty good, wouldn’t change a thing.

BUT…

Eyeballs don’t pay the bills.

CUSTOMERS do.

And studies show that 7 out of 10 visitors to a site like macsetup.vn will drop by, take a gander, and then head for the hills without doing anything else.

It’s like they never were even there.

You can fix this.

You can make it super-simple for them to raise their hand, say, “okay, let’s talk” without requiring them to even pull their cell phone from their pocket… thanks to Talk With Web Visitor.

Talk With Web Visitor is a software widget that sits on your site, ready and waiting to capture any visitor’s Name, Email address and Phone Number. It lets you know immediately – so you can talk to that lead immediately… without delay… BEFORE they head for those hills.

CLICK HERE https://boostleadgeneration.com to try out a Live Demo with Talk With Web Visitor now to see exactly how it works.

Now it’s also true that when reaching out to hot leads, you MUST act fast – the difference between contacting someone within 5 minutes versus 30 minutes later is huge – like 100 times better!

That’s what makes our new SMS Text With Lead feature so powerful… you’ve got their phone number, so now you can start a text message (SMS) conversation with them… so even if they don’t take you up on your offer right away, you continue to text them new offers, new content, and new reasons to do business with you.

This could change everything for you and your business.

CLICK HERE https://boostleadgeneration.com to learn more about everything Talk With Web Visitor can do and start turing eyeballs into money.

Eric
PS: Talk With Web Visitor offers a FREE 14 days trial – you could be converting up to 100x more leads immediately!
It even includes International Long Distance Calling.
Paying customers are out there waiting.
Starting connecting today by CLICKING HERE https://boostleadgeneration.com to try Talk With Web Visitor now.

If you’d like to unsubscribe click here http://boostleadgeneration.com/unsubscribe.aspx?d=macsetup.vn

Eric Jones

Hello, my name’s Eric and I just ran across your website at macsetup.vn…

I found it after a quick search, so your SEO’s working out…

Content looks pretty good…

One thing’s missing though…

A QUICK, EASY way to connect with you NOW.

Because studies show that a web lead like me will only hang out a few seconds – 7 out of 10 disappear almost instantly, Surf Surf Surf… then gone forever.

I have the solution:

Talk With Web Visitor is a software widget that’s works on your site, ready to capture any visitor’s Name, Email address and Phone Number. You’ll know immediately they’re interested and you can call them directly to TALK with them – literally while they’re still on the web looking at your site.

CLICK HERE https://boostleadgeneration.com to try out a Live Demo with Talk With Web Visitor now to see exactly how it works and even give it a try… it could be huge for your business.

Plus, now that you’ve got that phone number, with our new SMS Text With Lead feature, you can automatically start a text (SMS) conversation pronto… which is so powerful, because connecting with someone within the first 5 minutes is 100 times more effective than waiting 30 minutes or more later.

The new text messaging feature lets you follow up regularly with new offers, content links, even just follow up notes to build a relationship.

Everything I’ve just described is extremely simple to implement, cost-effective, and profitable.

CLICK HERE https://boostleadgeneration.com to discover what Talk With Web Visitor can do for your business, potentially converting up to 100X more eyeballs into leads today!

Eric
PS: Talk With Web Visitor offers a FREE 14 days trial – and it even includes International Long Distance Calling.
You have customers waiting to talk with you right now… don’t keep them waiting.
CLICK HERE https://boostleadgeneration.com to try Talk With Web Visitor now.

If you’d like to unsubscribe click here http://boostleadgeneration.com/unsubscribe.aspx?d=macsetup.vn

Eric Jones

Good day,

My name is Eric and unlike a lot of emails you might get, I wanted to instead provide you with a word of encouragement – Congratulations

What for?

Part of my job is to check out websites and the work you’ve done with macsetup.vn definitely stands out.

It’s clear you took building a website seriously and made a real investment of time and resources into making it top quality.

There is, however, a catch… more accurately, a question…

So when someone like me happens to find your site – maybe at the top of the search results (nice job BTW) or just through a random link, how do you know?

More importantly, how do you make a connection with that person?

Studies show that 7 out of 10 visitors don’t stick around – they’re there one second and then gone with the wind.

Here’s a way to create INSTANT engagement that you may not have known about…

Talk With Web Visitor is a software widget that’s works on your site, ready to capture any visitor’s Name, Email address and Phone Number. It lets you know INSTANTLY that they’re interested – so that you can talk to that lead while they’re literally checking out macsetup.vn.

CLICK HERE https://boostleadgeneration.com to try out a Live Demo with Talk With Web Visitor now to see exactly how it works.

It could be a game-changer for your business – and it gets even better… once you’ve captured their phone number, with our new SMS Text With Lead feature, you can automatically start a text (SMS) conversation – immediately (and there’s literally a 100X difference between contacting someone within 5 minutes versus 30 minutes.)

Plus then, even if you don’t close a deal right away, you can connect later on with text messages for new offers, content links, even just follow up notes to build a relationship.

Everything I’ve just described is simple, easy, and effective.

CLICK HERE https://boostleadgeneration.com to discover what Talk With Web Visitor can do for your business.

You could be converting up to 100X more leads today!

Eric
PS: Talk With Web Visitor offers a FREE 14 days trial – and it even includes International Long Distance Calling.
You have customers waiting to talk with you right now… don’t keep them waiting.
CLICK HERE https://boostleadgeneration.com to try Talk With Web Visitor now.

If you’d like to unsubscribe click here http://boostleadgeneration.com/unsubscribe.aspx?d=macsetup.vn

Eric Jones

Hi, Eric here with a quick thought about your website macsetup.vn…

I’m on the internet a lot and I look at a lot of business websites.

Like yours, many of them have great content.

But all too often, they come up short when it comes to engaging and connecting with anyone who visits.

I get it – it’s hard. Studies show 7 out of 10 people who land on a site, abandon it in moments without leaving even a trace. You got the eyeball, but nothing else.

Here’s a solution for you…

Talk With Web Visitor is a software widget that’s works on your site, ready to capture any visitor’s Name, Email address and Phone Number. You’ll know immediately they’re interested and you can call them directly to talk with them literally while they’re still on the web looking at your site.

CLICK HERE https://boostleadgeneration.com to try out a Live Demo with Talk With Web Visitor now to see exactly how it works.

It could be huge for your business – and because you’ve got that phone number, with our new SMS Text With Lead feature, you can automatically start a text (SMS) conversation – immediately… and contacting someone in that 5 minute window is 100 times more powerful than reaching out 30 minutes or more later.

Plus, with text messaging you can follow up later with new offers, content links, even just follow up notes to keep the conversation going.

Everything I’ve just described is extremely simple to implement, cost-effective, and profitable.

CLICK HERE https://boostleadgeneration.com to discover what Talk With Web Visitor can do for your business.

You could be converting up to 100X more eyeballs into leads today!

Eric
PS: Talk With Web Visitor offers a FREE 14 days trial – and it even includes International Long Distance Calling.
You have customers waiting to talk with you right now… don’t keep them waiting.
CLICK HERE https://boostleadgeneration.com to try Talk With Web Visitor now.

If you’d like to unsubscribe click here http://boostleadgeneration.com/unsubscribe.aspx?d=macsetup.vn

Eric Jones

My name’s Eric and I just found your site macsetup.vn.

It’s got a lot going for it, but here’s an idea to make it even MORE effective.

Talk With Web Visitor – CLICK HERE http://boostleadgeneration.com for a live demo now.

Talk With Web Visitor is a software widget that’s works on your site, ready to capture any visitor’s Name, Email address and Phone Number. It signals you the moment they let you know they’re interested – so that you can talk to that lead while they’re literally looking over your site.

And once you’ve captured their phone number, with our new SMS Text With Lead feature, you can automatically start a text (SMS) conversation… and if they don’t take you up on your offer then, you can follow up with text messages for new offers, content links, even just “how you doing?” notes to build a relationship.

CLICK HERE http://boostleadgeneration.com to discover what Talk With Web Visitor can do for your business.

The difference between contacting someone within 5 minutes versus a half-hour means you could be converting up to 100X more leads today!

Eric
PS: Studies show that 70% of a site’s visitors disappear and are gone forever after just a moment. Don’t keep losing them.
Talk With Web Visitor offers a FREE 14 days trial – and it even includes International Long Distance Calling.
You have customers waiting to talk with you right now… don’t keep them waiting.
CLICK HERE http://boostleadgeneration.com to try Talk With Web Visitor now.

If you’d like to unsubscribe click here http://boostleadgeneration.com/unsubscribe.aspx?d=macsetup.vn

Bài viết liên quan

Bài viết mới

Apple ra mắt MacBook Pro màu đen không gian mới trang bị chip M3 Pro và M3 Max
 • Vu Sarah
 • Oct 31, 2023
Tại sự kiện "Scary Fast" ngày 31 tháng 10 năm 2023, Apple đã công bố phối màu mới là Space Black bằng nhôm tối màu...
Hướng dẫn tạo chữ ký email trong Canva
 • Vu Sarah
 • Oct 07, 2023
Bạn có để ý khi nhận được 1 email từ cấp trên hoặc doanh nghiệp đều sẽ có chữ ký dưới phía cuối bức thư?...
Google đang thiết kế tính năng giúp các thiết bị Android kết nối liền mạch
 • Vu Sarah
 • Sep 30, 2023
Apple luôn nổi tiếng với khả năng kết nối không biên giới trong hệ sinh thái sản phẩm của mình. Google đang cố gắng học...